Bułeczki do odrywania z jagodami – Smaki na talerzu

Zabieram Was na prawdziwą ucztę Tak. Tym właśnie były dla mnie te słodkie drożdżowe bułeczki z jagodami.

Niestety nie doczekały następnego dnia, więc nie napiszę Wam jak smakują po czasie, ale na świeżo wyszły pyszne, puszyste i lekko maślane w smaku. Bardzo letnie. Z kawałkami jagód.

Co na minus? Wyrabianie ciasta nie należało do najprzyjemniejszych, niestety. Początkowo ciasto bardzo długo miało dosyć kleistą konsystencję. Nie poddawałam się jednak, nie dodawałam więcej mąki, tylko cierpliwie wyrabiałam, wyrabiałam i wyrabiałam. Efekty tej pracy były naprawdę baaaardzo zadowalające

Wam też polecam cierpliwe wyrabianie. I niech Was nie kusi, by dosypywać mąki – po odpowiednio długim wyrabianiu wszystko ładnie się połączy.

Zdecydowanie polecam:)