Pizza z grilla ze świeżymi pomidorami, mozzarellą i bazylią

Składniki, 6 cienkich małych pizzy o średnicy 25 cm:
Ciasto:

• 40 g świeżych drożdży (lub 14 g suszonych instant)
• 300 ml bardzo ciepłej, ale nie gorącej wody
• 500 g mąki pszennej
• 1 łyżeczka cukru
• 1 łyżeczka soli
• 2 łyżki oliwy
Dodatki:
• 3 kulki mozzarelli, każda po 125 g + opcjonalnie tarta mozzarella w kawałku
• 2 pomidory
• 2 ząbki czosnku
• płatki chili
• 1 doniczka bazylii
• sól morska i świeżo zmielony pieprz

Sos pomidorowy ze świeżych pomidorów:
• 4 pomidory
• sól i pieprz
• 1 łyżka octu balsamicznego
• 2 łyżeczki suszonego oregano
• 2 łyżki oliwy extra vergine

Przygotowanie: