Tort śmietanowy kopa

Składniki :
Biszkopt ;
5 jajek 15 dag cukru
15 dag mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa :
1 l śmietany kremówki
4 łyżki cukru
4 łyżeczki żelatyny
1 puszka brzoskwiń
1 puszka mandarynek
1 puszka ananasów
Przygotowanie :
1 . Biszkopt : żółtka oddziel od białek . Białka ubij na sztywno , dodając stopniowo cukier .Miksując , dodawaj po jednym żółtku . Wsyp mąkę i proszek do pieczenia , wymieszaj . Ciasto wylej na wyłożoną papierem do pieczenia dużą blachę . Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni C . Ostudź . Z ciasta wytnij 3 koła : średnie , duże i małe .
2 . Masa : żelatynę namocz w niewielkiej ilości wody , podgrzewając , rozpuść . Kremówkę ubij z cukrem . Dodaj żelatynę , wymieszaj . Owoce z puszki osącz , sokiem nasącz biszkopty . Największy biszkopt posmaruj śmietaną . Ułóż pokrojone owoce . Przykryj średnim kołem , posmaruj śmietaną . Ułóż najmniejsze koło , rozsmaruj śmietanę na wierzchu i po bokach tortu . Udekoruj owocami i wiórkami czekoladowymi .